marți, 20 octombrie 2009

Regulament de functionare al grupului Zanza Photo Friends (proiect)

Obiectivul principal al grupului este de a promova fotografia artistica de calitate asigurand in acelasi timp o cale de dezvoltare personala si educatie continua in domeniul fotografic pentru membrii sai. Grupul incurajeaza creativitatea, libera exprimare si reprezinta un mediu in care se pune accentul pe intrajutorarea (colaborarea) reciproca a membrilor sai in domeniul artei fotografice.

Se dezaproba plagiatul sau “furtul” de fotografie de orice fel.

Grupul Zanza Photo Friends a fost infiintat in luna septembrie 2009 fiind format din tineri fotografi de toate varstele ;) din Tg. Mures. Membrii fondatori sunt: Szabo Laszlo, Bathori Zsigomond, Rab Zoltan, Muica Lucian, Baias Claudiu, Rosca Radu, Florut Vlad, Truta Dan, Maier Laurean si Duka Adrian.

Grupul organizeaza intalniri periodice (aprox. 2 intalniri pe luna), avand data in prealabil stabilita de comun acord cu membrii grupului. In general, intalnirile au loc in cafeneaua Zanza din P-ta Trandafirilor nr. 52 (etaj I), Tg. Mures.

Expozitiile foto organizate de grup au loc in cafeneaua Zanza sau in alte locatii care vor fi alese in urma consultarii membrilor.

Adresa de internet a grupului este http://zanzaphoto.blogspot.com. Scopul acestui site este de a promova grupul foto in spatiul virtual, fiind totodata un loc in care vor fi afisate informatii referitoare la activitatea grupului, fotografii, noutati etc.

Adresa de contact a grupului este zanff@yahoogroups.com.

Activitatea grupului se va concretiza prin organizarea de expozitii foto, participarea la concursuri de fotografie, seminarii practice pe diverse teme, workshop-uri foto indoors si outdoors. Tematica expozitiilor foto organizate de grup va fi aleasa de comun acord in urma intalnirilor grupului. Periodic, grupul va oferi membrilor sai posibilitatea de a organiza expozitii personale.

Acceptarea membrilor noi se face pe baza implicarii acestora in activitatile grupului, precum si a calitatilor artistice ale fotografiilor acestora. In acest sens, calitatea de membru al grupului Zanza Photo Friends se dobandeste in mai multe etape. In faza preliminara, orice candidat la statul de membru va trebui sa-si dovedeasca implicarea in cadrul grupului prin participarea activa la cel putin 5-6 intalniri consecutive ale grupului. La sfarsitul acestei perioade candidatura noului membru va fi validata prin vot de catre membrii activi ai grupului pe baza unui set de minim 10 fotografii (portofoliu personal) supuse unei evaluari. Candidatul devine membru cu drepturi egale in cadrul grupului in urma validarii candidaturii acestuia si in urma achitarii unei taxe de admitere in valoare de 120RON. Aceasta taxa reprezinta contravaloarea a 3 tablouri foto cu dimensiunile 50x40cm si a 3 chenare pentru aceste tablouri. Taxa are drept scop acoperirea cheltuielilor initiate de membrii fondatori pentru organizarea de expozitii.

Odata admis, noul membru al grupului are dreptul de a solicita programarea pentru o expozitie personala. Data acestei expozitii va fi aleasa de comun acord in urma unei sedinte a grupului si se va adapta programului existent.

Decizia de excludere a unui membru din grup se ia prin vot al membrilor activi, ca urmare a unei sedinte de grup. Criteriul decisiv pentru excludere il constituie neimplicarea in activitatile grupului (sedinte, expozitii, pregatire de expozitii etc.) Excluderea unui membru din grup nu presupune rambursarea cheltuielilor efectuate de acesta in cadrul grupului.

Cotizatia lunara pentru toti membrii grupului Zanza Photo Friends este de 10RON/luna.

In general, lucrarile expuse de membrii grupului in cadrul expozitiilor organizate de acestia sunt scoase la vanzare.